• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Historische tochten door Zoetermeer

U bent hier: home › Historische tochten door Zoetermeer
Wandelen of fietsen door en rond het historische hart van Zoetermeer
o.l.v. een stadsgids

De tochten worden van april t/m oktober georganiseerd door Gilde Zoetermeer in samenwerking met het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. Rechts op deze pagina vindt u een overzicht.

De wandelingen en fietstochten starten doorgaans van het Stadsmuseum Zoetermeer in de Dorpsstraat 7 met een korte uitleg en zo mogelijk een korte bezichtiging van het museum. Tochten richting Zegwaartseweg en de wijkwandeling Dorp starten vanuit het pand van het Historisch Genootschap, Dorpsstraat 132.

De Segwaert wijkwandeling start vanaf de wijkpost, Roggeakker 194.

De koetstochten van de Pioniersroute starten op het parkeerterrein van De Sniep, Broekwegschouw 207-211; de koetstochten van de Wilsveenroute bij Stalhouderij Hanemaaijer, Voorweg 172.

De vaartochten door de Weipoort vertrekken bij kaasboerderij Van Veen, Weipoortseweg 72a Zoeterwoude.

De kosten per wandeling of fietstocht zijn € 5,00 per persoon, incl. bezichtiging museum en koffie onderweg. De kosten per koetstocht of vaartocht zijn € 15,00 per persoon, incl.koffie/thee. Meldt u zich voor deelname aan via telefoon 079-3313156 of 06-20474612 of per e-mail: stadsgidsenzoetermeer@gmail.com.

Op aanvraag organiseren wij een groepstocht voor families, vereniging of bedrijf.

  

  
 
 

Documenten

tochten_2018.pdftochten 2018

Size: 171.6 Kb
Download