• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
04/9/2017

Open Monumentendag 9 september


De jaarlijkse Open Monumentendag heeft 9 september als thema “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het is de oproep van de stads- of dorpsomroeper, waarbij hij de aandacht probeert te trekken van het publiek. In een tijd van analfabetisme en geruchten was hij de betrouwbare bron voor mededelingen van de lokale overheid.Wie zijn deze boeren,... Lees verder »
 
03/9/2017

Historisch informatiebord Broekweg


Wethouder Margreet van Driel onthult 9 september 14.30 uur aan de Broekwegschouw een historisch informatiebord over de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, én de naastgelegen Buurttuin.Duizend jaar geleden vestigden zich hier de eerste Zoetermeerders. Ze ontgonnen het land door sloten in het moeras te graven richting de riviertjes die o... Lees verder »
 
07/5/2017

Film en lezing 'Hoe houden we droge voeten in Zoetermeer'


Johan Kok, gebiedsbeheerder watersystemen van het Hoogheemraadschap Rijnland leidde ons in op de taken van het Hoogheemraadschap en het waterbeheer rondom Zoetermeer en de waterberging, zoals de Nieuwe Driemanspolder. De Filmwerkgoep vertoonde ‘Met droge voeten in de Palensteinse polder’ over de geschiedenis van de polder en de gemalen.... Lees verder »
 
01/5/2017

Oud Soetermeer is verhuisd!


Dorpsstraat 132 (2712 AN) is sinds 17 oktober 2016 ons nieuwe adres. U kunt u ons daar bezoeken (parkeren: Osylaan of Pilatusdam, 5 minuten lopen) voor informatie of gewoon voor de gezelligheid. Wij zijn open op maandag van 19.30-22.00 uur en op woensdag en zaterdag van 13-17 uur.Lees verder »
 
19/2/2017

Expositie en boek Meerpolder


22 februari opende in Voorburg een expositie over de Zoetermeerse Meerpolder. De eerste grote droogmaking van Rijnland was 400 jaar geleden. Het natuurlijke Zoetermeerse Meer werd drooggemalen en in 1616 voor landbouw geschikt gemaakt. Voor eenderde deel ligt het in Stompwijk en daarmee tegenwoordig in de gemeente Leidschendam-Voorburg, het ander... Lees verder »