• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
01/5/2018

Voorzitter gezocht


Onze voorzitter treedt in november 2018 af vanwege het aflopen van zijn statutaire termijn. De vereniging zoekt een opvolger! Het profiel en nadere informatie vindt u op de pagina Over ons.Lees verder »
 
19/4/2018

Lesbrief Tweede Wereldoorlog


Voor middelbare scholieren is er een lesbrief over Zoetermeer in de Tweede Wereldoorlog gemaakt. In 't Nieuwe Huis is een beknopte tentoonstelling over die tijd te zien.Lees verder »
 
24/1/2018

Lesbrief Kieswet 100 jaar


In 1917 is het algemeen kiesrecht in Nederland ingevoerd. Een lesbrief hierover vindt u hier. Oud Soetermeer maakt ook een uitgebreide publicatie over dit onderwerp.Lees verder »
 
24/1/2018

Expositie 100 jaar kiezen in Zoetermeer


In ons verenigingsgebouw is tot half april de door Oud Soetermeer gemaakte expositie "100 jaar kiezen in Zoetermeer" te zien. De gelijknamige publicatie over de geschiedenis van het kiesrecht en de politiek in Zoetermeer is daar voor 5,- te koop.Lees verder »
 
05/9/2017

Historisch informatiebord Broekweg


Wethouder Margreet van Driel onthulde 9 september 14.30 uur aan de Broekwegschouw een historisch informatiebord over de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, én de naastgelegen Buurttuin.Duizend jaar geleden vestigden zich hier de eerste Zoetermeerders. Ze ontgonnen het land door sloten in het moeras te graven richting de riviertjes die ... Lees verder »