• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
19/2/2017

Expositie en boek Meerpolder


22 februari opent in Voorburg een expositie over de Zoetermeerse Meerpolder. De eerste grote droogmaking van Rijnland was 400 jaar geleden. Het natuurlijke Zoetermeerse Meer werd drooggemalen en in 1616 voor landbouw geschikt gemaakt. Voor eenderde deel ligt het in Stompwijk en daarmee tegenwoordig in de gemeente Leidschendam-Voorburg, het andere... Lees verder »
 
16/10/2016

Oud Soetermeer is verhuisd!


Dorpsstraat 132 (2712 AN) is vanaf 17 oktober ons nieuwe adres. U kunt u ons daar bezoeken (parkeren: Osylaan of Pilatusdam, 5 minuten lopen) voor informatie of gewoon voor de gezelligheid. Vanouds op maandag van 19.30-22.00 uur en op woensdag van 14-17 uur. Binnenkort zullen we vaker open zijn.Lees verder »
 
07/7/2016

DSO-collectie geschonken


Bert Zwarteveld heeft zijn gedurende 40 jaar opgebouwde collectie over voetbalvereniging DSO aan Oud Soetermeer geschonken. Behalve een bijna complete serie clubbladen vanaf 1949 bevat de collectie vele foto-albums over de leden van de vereniging. Vooral de jubilarissen die elke vijf jaar een streepje er bij kregen, komen in beeld. Het materiaal i... Lees verder »
 
06/7/2016

Nieuw pand voor Oud Soetermeer


Vrijdag 1 juli is Dorpsstraat 132 officieel door het Genootschap aangekocht als verenigingsgebouw. De komende maanden wordt er verbouwd en ingericht. De verwachting is dat we in oktober gaan verhuizen. Tot die tijd gaan de activiteiten in ons huidge pand Dorpsstraat 7 gewoon door.Lees verder »
 
20/12/2015

Zoetermeers woordenboek digitaal


Het Zoetermeers woordenboek uit 1981 is digitaal beschikbaar. Download de beschrijving van typisch Zoetermeerse woorden, gebruiken en uitdrukkingen als onderdeel van het Zuidhollandse dialect, verzameld uit de mond van oudzoetermeerders.Lees verder »