• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
04/10/2018

Expo Lijden bij het Ontzet van Leiden: Spanjaarden en Geuzen in Zoetermeer 1572-1574


Pop-up tentoonstelling over de gebeurtenissen rond 1574 die uitmonden in het Ontzet van Leiden. Zoetermeer, Zegwaart en de dorpen in de omgeving hebben te maken met wisselende inkwartiering van Spaanse en Oranje-troepen, met landen die onder water zijn gezet en met gevechten zoals de Slag bij Zoetermeer op 17 september 1574. Leiden viert haar ... Lees verder »
 
04/10/2018

Filmavond "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


Maandag 15 en dinsdag 16 oktober organiseren we een filmavond en ludieke lezing in het kader van de jaren zestig. De Film "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" wordt vertoond met live muziek uit de sixties en een drankje na afloop. In de film halen Zoetermeerse babyboomers herinneringen op en lopen door het dorp Zoetermeer. Veel ... Lees verder »
 
30/8/2018

Historisch Festival 28-30 september


Opstand!  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude... Lees verder »
 
28/8/2018

Tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


22 september opende René van Kooten de tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" aan de Dorpsstraat 132. U wordt meegenomen naar de Zoetermeerse jeugd in de Magische Jaren Zestig. Foto's, documenten, voorwerpen, LP's, radio's en veel meer uit die tijd brengen de bezoekers terug in de tijd en maken de zestiger j... Lees verder »
 
01/5/2018

Voorzitter gezocht


Onze voorzitter treedt in november 2018 af vanwege het aflopen van zijn statutaire termijn. De vereniging zoekt een opvolger! Het profiel en nadere informatie vindt u op de pagina Over ons.Lees verder »