• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
28/11/2018

Tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer"


22 september opende René van Kooten de tentoonstelling "The Young Ones, Ónze jaren zestig in Zoetermeer" aan de Dorpsstraat 132. U wordt meegenomen naar de Zoetermeerse jeugd in de Magische Jaren Zestig. Foto's, documenten, voorwerpen, LP's, radio's en veel meer uit die tijd brengen de bezoekers terug in de tijd en maken de zestiger j... Lees verder »
 
30/8/2018

Historisch Festival 28-30 september


Opstand!  De Slag bij Zoetermeer in 1574 staat centraal tijdens het Historisch Festival eind september. Op de Grote Dobbe zijn spectaculaire theatervoorstellingen te zien, maar niet voordat de bezoekers eerst aan lange tafels van een Geuzendiner hebben genoten.Op en rond het Dobbe-eiland is een kampement opgericht met ambachten en oude... Lees verder »
 
01/5/2018

Voorzitter gezocht


Onze voorzitter treedt in november 2018 af vanwege het aflopen van zijn statutaire termijn. De vereniging zoekt een opvolger! Het profiel en nadere informatie vindt u op de pagina Over ons.Lees verder »
 
19/4/2018

Lesbrief Tweede Wereldoorlog


Voor middelbare scholieren is er een lesbrief over Zoetermeer in de Tweede Wereldoorlog gemaakt. In 't Nieuwe Huis is een beknopte tentoonstelling over die tijd te zien.Lees verder »
 
24/1/2018

Lesbrief Kieswet 100 jaar


In 1917 is het algemeen kiesrecht in Nederland ingevoerd. Een lesbrief hierover vindt u hier. Oud Soetermeer maakt ook een uitgebreide publicatie over dit onderwerp.Lees verder »