• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Nieuws/activiteiten

U bent hier: home › Nieuws/activiteiten
28/9/2017

Filmavond 16 oktober


De Zoetermeerse Petroleumgasfabriek werd 100 jaar geleden gesticht. Jan van Batenburg van de Filmwerkgroep maakte en vertoont de documentaire “Van Gas naar Gras”. De fabriek werd in 1907 aan de Delftsewallen gebouwd, is slechts tien jaar in gebruik geweest en uiteindelijk in 1937 gesloopt. De woning van de gasfitter bleef staan maar... Lees verder »
 
05/9/2017

Historisch informatiebord Broekweg


Wethouder Margreet van Driel onthulde 9 september 14.30 uur aan de Broekwegschouw een historisch informatiebord over de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, én de naastgelegen Buurttuin.Duizend jaar geleden vestigden zich hier de eerste Zoetermeerders. Ze ontgonnen het land door sloten in het moeras te graven richting de riviertjes die ... Lees verder »
 
04/9/2017

Open Monumentendag 9 september


De jaarlijkse Open Monumentendag had 9 september als thema “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het is de oproep van de stads- of dorpsomroeper, waarbij hij de aandacht probeert te trekken van het publiek. In een tijd van analfabetisme en geruchten was hij de betrouwbare bron voor mededelingen van de lokale overheid.Wie zijn deze boeren, b... Lees verder »
 
07/5/2017

Film en lezing 'Hoe houden we droge voeten in Zoetermeer'


Johan Kok, gebiedsbeheerder watersystemen van het Hoogheemraadschap Rijnland leidde ons in op de taken van het Hoogheemraadschap en het waterbeheer rondom Zoetermeer en de waterberging, zoals de Nieuwe Driemanspolder. De Filmwerkgoep vertoonde ‘Met droge voeten in de Palensteinse polder’ over de geschiedenis van de polder en de gemalen.... Lees verder »
 
01/5/2017

Oud Soetermeer is verhuisd!


Dorpsstraat 132 (2712 AN) is sinds 17 oktober 2016 ons nieuwe adres. U kunt u ons daar bezoeken (parkeren: Osylaan of Pilatusdam, 5 minuten lopen) voor informatie of gewoon voor de gezelligheid. Wij zijn open op maandag van 19.30-22.00 uur en op woensdag en zaterdag van 13-17 uur.Lees verder »