• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Fotocollectie

U bent hier: home › Fotocollectie
Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer beschikt over een zeer grote collectie historische foto's en prenten van Zoetermeer en Zoetermeerders uit de periode vanaf 1860. De nadruk ligt op portretten, foto's van straten en gebouwen en van verenigingen en bedrijven. De collectie omvat ruim 18.000 afbeeldingen.

Heeft u oude foto's van Zoetermeer of Zegwaart die u wilt afstaan (origineel of reproductie), dan nemen wij die graag op in onze collectie.

Het fotoarchief Zoetermeer is in te zien tijdens openingstijden van archief en bibliotheek en op afspraak (zie Contact). In samenwerking met het Gemeentearchief Zoetermeer hebben wij een beeldbank ontwikkeld. Sinds juni 2012 zijn onze foto's die dateren van voor 1961 via de Beeldbank Zoetermeer raadpleegbaar.
  • Het Zoetermeers Gemeentearchief bezit een uitgebreide collectie van foto's van Zoetermeer met de nadruk op de periode na 1960.
  • Voor meer informatie, vragen, commentaar of het opsturen van digitale foto's kunt u e-mailen naar info@oudsoetermeer.nl.
  • Het NIOD toont op zijn beeldbank foto's van de Tweede Wereldoorlog, onder andere van Zoetermeer.
  • De facebookpagina "Zoetermeer die goeie ouwe tijd" bevat ook veel fotomateriaal.
 
 

Afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding