• Alles over de geschiedenis van Zoetermeer

    Afbeelding: Alles over de geschiedenis van ZoetermeerWelkom bij Oud Soetermeer! Hier vindt u informatie over de geschiedenis van de stad Zoetermeer. Via de werkgroepen kunt u onderzoek doen of daarbij worden geholpen. Hoe u lid kunt worden of aan de activiteiten kunt deelnemen, vindt u ook op deze site.
     
 
 

Expositie en boek Meerpolder

22 februari opende in Voorburg een expositie over de Zoetermeerse Meerpolder.

De eerste grote droogmaking van Rijnland was 400 jaar geleden. Het natuurlijke Zoetermeerse Meer werd drooggemalen en in 1616 voor landbouw geschikt gemaakt. Voor eenderde deel ligt het in Stompwijk en daarmee tegenwoordig in de gemeente Leidschendam-Voorburg, het andere deel ligt in Zoetermeer. In het Voorburgse museum Swaensteyn is een expositie gewijd aan de Meerpolder: "Tussen kerktoren en woontoren. 400 Jaar Zoetermeerse Meerpolder" .
Van 22 februari t/m 9 april liep de tentoonstelling over een van de oudste Nederlandse polders, de Meerpolder. Een polder die Leidschendam-Voorburg deelt met Zoetermeer. In de tentoonstelling wordt het ontstaan en de geschiedenis van de polder belicht. Ook is er aandacht voor het huidige gebruik en voor de bewoners. De tentoonstelling vormt de afsluiting van een jaar waarin, met steun van de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg en het hoogheemraadschap van Rijnland, het 400-jarige jubileum van de Meerpolder werd gevierd. Het prachtige boek over de geschiedenis van de Meerpolder kunt u hier bestellen voor 19,50. Leden van Oud Soetermeer betalen bij afhalen in de Dorpsstraat 132 slechts 15,-. 

Afbeelding
De foto is gemaakt door Jan Evert Zondag, Ardito fotografie.

http://www.swaensteyn.nl/«Terug